لوله پولیکا فاضلابی

لوله پی‌وی‌سی یا یو پی وی سی با نام لوله‌های پلیکا شناخته شده‌اند که امروزه در زمینه‌های مختلف لوله کشی, ساختمان سازی, کشاورزی و برق کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. لوله‌های پلیکا می‌توانند جایگزین مناسبی برای لوله‌های فلزی و چوبی باشند. فرایند تولید لوله پلیکا در تولیدی لوله پلیکا بسیار متغیر است که در ادامه بیشتر در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین ما در مجموعه پولیکا نوین تماس بگیرید و تمامی سوالات خود را در رابطه با این موضوع مطرح نمایید.

مراحل تولیدی لوله پلیکا

در پروسه تولید لوله پلیکا از پودر پی‌وی‌سی خام استفاده می‌شود. این پودر پی‌وی‌سی بر اثر فشار و گرما شکل می‌گیرد. زمانی که این گاز در معرض نور خورشید قرار بگیرد واکنش پلیمریزاسیون رخ می‌دهد که در آن به یک ماده سفید رنگ تبدیل خواهد شد. سپس با اضافه کردن یک سری ترکیبات و انفعالات شیمیایی به لوله پی‌وی‌سی تبدیل می‌شود. در مرحله‌ای که به آن فروشکست می‌گویند، گاز طبیعی برای ایجاد اتیلن گرم می‌شود. سپس به کمک الکترولیز، ترکیب سدیم کلرید شکل می‌گیرد.

از این دو ترکیب نهایی برای رسیدن به پلاستیک یا وینیل کلراید استفاده می‌شود. در مرحله دوم پلاستیک پلیمریزه شده با مواد افزودنی همراه می‌شود و به سرعت با یکدیگر ترکیب می‌شوند. پس از ترکیب شدن، یک ماده خام، خشک و یکدست به دست می‌آید. دمایی که برای این ترکیب در نظر گرفته می‌شود ۱۲۰ درجه سانتیگراد است. مواد به خوبی ذوب می‌شوند و سپس دانه‌های بسیار ریز پلیمر آنها را می‌پوشاند. بعد از اینکه به دمای مورد نیاز رسیدند این ترکیب به طور خودکار در یک محفظه خنک کننده تخلیه می‌شود و دمای آن تا ۵۰ درجه سانتیگراد کاهش پیدا می‌کند.

فرایند تولید لوله های یو پی وی سی

در فرایند تولیدی، یک مرحله بسیار مهم وجود دارد که می‌توان به آن قلب فرایند تولیدی لوله پلیکا گفت. در این مرحله فشار و دما توسط دستگاه‌های پیچیده‌ای اندازه‌گیری می‌شوند. لوله‌های پلیکا در اندازه‌های متفاوت به بازار عرضه شده‌اند. اندازه آن از بین ۱۶ میلیمتر تا ۶۳۰ میلی‌متر متغیر است و همگی آنها در دستگاه اکسترودر به شکل استوانه هستند. سپس مخلوط خشک پی‌وی‌سی توسط یک قیف یا سیستم کنترل حجم به درون پیچ‌های اکسترودر قرار می‌گیرد. بر اثر گرما و فشار  این ترکیب به حالت مذاب تغییر می‌کند. سپس مواد ذوب شده، فشرده و یکدست می‌شوند.

 در مرحله نهایی اکسترودر با افزایش فشار ماده مذاب، خارج و به شکل و اندازه مورد نظر برای لوله تبدیل می‌شود. در آخرین مرحله از فرایند تولید پلیکا توسط یک پرینتر در خط تولید روی لوله‌ها در فواصل مشخص برچسب با اطلاعات مربوطه گذاشته می‌شود. این برچسب‌ها اطلاعاتی از جمله اندازه، کلاس و تاریخ لوله را به همراه دارند. در مرحله نهایی و محصول نهایی مورد بازرسی و آزمایش قرار می‌گیرد تا به طور کامل از کیفیت لوله‌ها اطمینان حاصل شود. بعد از تمامی این آزمایش‌ها لوله‌ها به انبار منتقل و ذخیره سازی می‌شوند و برای مناطق مختلف ارسال خواهند شد.

دستگاه‌های تولید لوله پلیکا

در تولیدی لوله پلیکا یک سری قطعات و تجهیزات برای ساخت لوله پی‌وی‌سی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از این قطعات اکسترودر است. اکسترودر یک انقلاب بزرگی است که برای ساخت قطعات و تجهیزات مربوط به خط تولید لوله پی‌وی‌سی به وجود آمده است. این دستگاه گرانول ساز با استفاده از حرارت، گرانول و مواد اولیه سازنده لوله‌های پی‌وی‌سی را عبور می‌دهد و به یک ماده خمیری یا نواری شکل تبدیل می‌کند. بنابراین یکی از مهمترین کاربردهای اکسترودر این است که مواد اولیه را شکل می‌دهد.

از مهمترین خصوصیات این دستگاه می‌توان به این موارد اشاره کرد که باید انعطاف پذیری، دبی و گشتاور استاندارد داشته باشد. دستگاه دوم، کشنده است. کشنده در خط تولید لوله پی‌وی‌سی جزء اجزای مهم محسوب می‌شود و پس از عملکرد دستگاه اکسترودر نوبت به این دستگاه می‌رسد. مواد مذاب و خمیری که توسط اکسترودر تولید شده‌اند به همراه خود می‌کشد. یکی از نکات مهمی که هنگام فعالیت دستگاه کشنده می‌توان به آن اشاره کرد، سرعت کشیدن مواد خروجی از دستگاه اکسترودر می‌باشد. در این موارد سرعت مواد خروجی باید با سرعت تولید مواد برابر باشد تا هم نظم کافی برقرار شود و هم تعادل.

اگر دستگاه کشنده با سرعت بیشتری نسبت به دستگاه اکسترودر عمل کند باعث می‌شود لوله در برخی از نقاط باریک‌تر و حاوی ضایعات و پارگی باشد؛ در نتیجه عملکرد باعث ضرر و زیان می‌شود. دستگاه‌های بسیار زیادی در خط تولیدی لوله پلیکا وجود دارند. مانند اره، وکیوم خنک کننده، لوله انداز و قالب که هر کدام از آنها وظایف مختلفی دارند. شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تولیدی‌ لوله پلیکا با مشاورین ما در پلیکانوین تماس بگیرید تا با تمامی ویژگی‌های محصولات آشنا شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *